۱۰ مشکل از شمع سازی و نحوه حل آنها به نظر موضوع جالبی برای بحث می باشد. شمع سازی علم ساخت موشک نیست، همه ما می موافق این موضوع هستیم که شمع سازی هنوز علمی است که برای ایجاد یک محصول که بتوان به آن افتخار کرد نیاز به آزمون و خطا دارد. اگر تا به حال ساختن شمع را امتحان کرده اید، به احتمال زیاد حداقل یکی از مشکلات رایج شمع سازی را تجربه کرده اید. در اینجا ما برخی از مشکلات معمولی که سازندگان شمع با آن مواجه هستند را بررسی میکنیم، دلایل ایجاد آنها را توضیح میدهیم و راهنمایی در مورد نحوه اصلاح و جلوگیری از این مشکل ارائه میکنیم.
نقاط مرطوب یا wet spots
شمع ها در طول چرخه عمر خود تغییرات دمایی متعددی را تجربه می کنند. برای شمع های شات، هر زمان که دما کمتر شود، این احتمال وجود دارد که پارافین منقبض شده و از کناره های شیشه جدا شود. آنها معمولا در شمع های ساخته شده از پارافین سویا، پارافین، موم خرما و موم زنبور عسل اتفاق می افتند، اما احتمال کمتری وجود دارد که در پارافین های نرم تری مانند نارگیل دیده شوند. جلوگیری از ایجاد لکه های مرطوب تقریباً غیرممکن است.
در حالی که واقعاً هیچ راهی برای جلوگیری از لکه های مرطوب وجود ندارد، چند کار وجود دارد که می توانید برای کاهش احتمال بروز آنها انجام دهید:
قبل از استفاده، لیوان خود را بشویید و کاملا خشک کنید تا مطمئن شوید که هیچ نوع لایه چربی یا تجمع گرد و خاک وجود ندارد که بر چسبندگی شیشه تأثیر بگذارد.
اطمینان حاصل کنید که اتاقی که شمع ها در آن در حال ساخت هستند خیلی سرد نباشد و دمای ثابتی را حفظ کند.
ظروف شیشه ای خود را از قبل در فر گرم یا با تفنگ حرارتی گرم کنید. این باعث می شود تا شمع ها تا حد ممکن آهسته سرد شوند. پارافین داغی که در ظرف سرد ریخته می شود، نسبت به پارافین گرمی که در ظروف گرم ریخته شود، به احتمال زیاد چسبندگی ضعیف تری دارد.
به یاد داشته باشید شیشه ها رو بیش از اندازه گرم نکنید حدودا ۴۰ درجه سانتیگراد کافی است شیشه داغ مستعد تشکیل نقاط مرطوب است.
پارافین را به آرامی داخل ظرف بریزید تا حباب های هوا ایجاد نشود.
پس از ریختن آن به شیشه آرام ضربه بزنید تا حباب های هوا آزاد شود.
بین شیشه ها (حدود ۱۲ سانتی متدر) فاصله بگذارید تا مطمئن شوید که جریان هوا در اطراف شمع ها یکنواخت برقرار است.
شمع های خود را بجای یک سطح جامد روی یک قفسه سیمی قرار دهید، که می تواند گرما را از ته شیشه بکشد و باعث شود شمع به طور یکنواخت سرد شود.
سعی کنید از یک پارافین نرمتر استفاده کنید یا یک پارافین نرم را با نوع سختتر مخلوط کنید تا احتمال انقباض و دور شدن آن از شیشه کمتر شود. (یعنی نارگیل با پارافین نفتی)
حتی اگر شمع را با چسبندگی کامل شیشه ایجاد کنید، لکه های خیس می توانند در هر نقطه ای از کار ایحاد شود، و بر مشتری شما تاثیر بگذارند . به یاد داشته باشید، لکه های مرطوب فقط جنبه زیبایی دارند و به هیچ وجه بر عملکرد شمع شما تأثیر نمی گذارند.
سفیدک زدن
سفیدک زدن یک اتفاق طبیعی در موم سویا است. علت آن کریستال هایی است که در موم تشکیل می شوند عمدتاً به دلیل نوسانات دما است (همچنین به عنوان چند شکلی شناخته می شود). ترکیبات موم سویا معمولا با افزودنی هایی مخلوط می شوند تا به موم کمک کند در برابر سفیدک زدن طبیعی مقاومت کند. متأسفانه، حتی با یک مخلوط موم نمی توانیم تضمین کنیم که سفیدک زدن هرگز رخ نخواهد داد. تکنیک های زیر می توانند به کاهش این موضوع در شمع های شما کمک کنند:
مطمئن شوید که پارافین را به آرامی پس از افزودن اسانس و/یا رنگ مخلوط می کنید.
ظروف خود را قبل از ریختن شمع ها با حرارت کم در فر یا با تفنگ حرارتی گرم کنید.
قبل از ریختن شمع، اجازه دهید موم سویای شما تا حد امکان در دیگ آب سرد شود.
رنگ با کیفیت در شمع استفاده کنید زیرا رنگ ها می توانند سفیدک زدن را بیشتر نمایان کنند.
موم خود را با افزودن پارافین یا موم نارگیل اصلاح کنید تا احتمال تشکیل کریستال در آن و احتمال سفیدک زدن را کاهش دهید.
در دمای اتاق شمع را سرد کنید و از پنجره ها و درزهایی که باعث خنک شدن سریعتر می شود استفاده نکنید.
شمع های خود را روی قفسه خنک کننده سیمی قرار دهید زیرا سطوح جامد می توانند گرما را از شمع جذب کنند و باعث شوند که موم خیلی سریع خنک شود.
مشکل را با ظروف مات، تیره یا مات پنهان کنید.
کلمی شدن سطح شمع سویا
درست مانند سفیدک زدن، رویه های ناهموار (با نام مستعار گل کلمی شدن سطح شمع به دلیل شباهت زیاد آنها به سطح گل کلم) به دلیل چندشکلی ایجاد می شوند. این امر در پارافین در طول نوسانات دمایی رخ می دهد خصوصا در زمانی که پارافین ذوب شده در حال خنک شدن است و دوباره به جامد تبدیل می شود. اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نشود و پارافین به تنهایی خنک شود، در سراسر شمع به طور ناهموار خنک می شود و به این معنی است که پارافین در بالا، طرفین و پایین فرصت کافی برای تشکیل کریستال های دردسرساز را خواهد داشت در حالی که مرکز همچنان به سرد شدن و سفت شدن ادامه می دهد. در اینجا نکاتی در مورد نحوه جلوگیری از وقوع آن و همچنین نحوه رفع آن در صورت وقوع ارائه می شود.
قبل از ریختن پارافین در ظروف خود اجازه دهید تا حد امکان در خنک شود. مطمئن شوید که پارافین در هنگام سرد شدن به آرامی هم زده می شود تا درجه حرارت تا حد ممکن در سراسر آن یکنواخت بماند. وقتی شروع به کدر شدن کرد، آماده ریختن هستید
ظروف خود را قبل از ریختن شمعها در فر روی دمای پایین یا با تفنگ حرارتی گرم کنید.
شیشه های خود را در هنگام بسته شدن گرم نگه دارید تا به آرامی و به طور یکنواخت در سرتاسر جای بگیرند. می توانید این کار را با پیچاندن هر شیشه در فویل حلبی، قرار دادن آنها در یک جعبه عایق، قرار دادن یک جعبه روی آنها و غیره انجام دهید.
اطمینان حاصل کنید که اتاقی که شمعهای شما در آن نگهداری میشود، گرم، مرطوب نباشد (یعنی بدون پنجرههای باز یا پنکههای سقفی).
موم سویا بسیار مستعد رویه های ناهموار است، بنابراین ترکیب آن با نوع دیگری از موم مانند نارگیل یا پارافین می تواند به تثبیت آن و صاف شدن سطح آن کمک کند.
اگر همه این کارها را انجام میدهید و باز هم با تاپهای ناهموار مواجه میشوید، از یک تفنگ حرارتی یا سشوار استفاده کنید تا حدود ۳ میلی متری موم را در بالای شمع ذوب کنید.
متأسفانه، پس از این همه دردسر، شمع شما به احتمال زیاد پس از سوختن برای اولین بار با پدیده گل کلمی شدن روبرو خواهد شد. خبر خوب این است که این موضوع بر نحوه سوختن شمعهای شما تأثیری نمیگذارد و اکثر مشتریان نگران ظاهر بالای شمع خود نیستند تا زمانی که بوی عالی داشته باشد و ایمن بسوزد.
شعله کوچک است یا خود به خود خاموش می شود
بسیار خسته کننده است وقتی که به زحمت می کشید و یک شمع زیبا می سازید و در نهایت با شعله بسیار کوچک یا بدون شعله در هنگام روشن شدن روبرو می شوید. چه اشتباهی ممکن است رخ داده باشد؟! چندین احتمال برای توضیح اینکه چرا فیتیله شما به درستی نمی سوزد وجود دارد که در زیر آنها را بررسی می کنیم:
فتیله خیلی کوتاه تنظیم شده: اگر فتیله خیلی کوتاه باشد، قبل از اینکه حوضچه ذوب کافی برای سوخت ایجاد شود، می تواند باعث سوختن فیتیله سوو
راه حل برای این شمع: به اندازه کافی فیتیله را از پارافین بیرون بیاورید که حداقل ۵ میلی متر از فتیله در بالای سطح پارافین وجود داشته باشد و قسمت بالای شمع تا حد امکان صاف باشد.
راه حل برای شمع های آتی: مطمئن شوید که فتیله خود را از ۵ میلی متر کوتاه تر نکنید.
فتیله آماده نشده است: اگر فتیله قبل از ساختن شمع شما با پارافین اندود نشده باشد، رشته نخ می تواند خیلی سریع در سطح شمع بسوزد و حوضچه ای برای سوخت ایجاد کند و خود را خاموش کند.
راه حل برای این شمع: ۵ میلی متر را در تنظیم فیتیله رعایت کنید و قبل از روشن کردن مجدد، مقدار کمی پارافبن را بعنوان سوخت روی فتیله بمالید.
راه حل برای شمع های آتی: اگر فتیله شما نشان نمی دهد که آماده شده است یا نه، قبل از ساختن شمع باید آن را در پارافین ذوب شده فرو کنید.
فتیله مسدود شده: برای اینکه شمع به درستی بسوزد، پارافین باید بتواند بر روی فتیله کشیده شود و برای سوختن به شعله برسد. هر چیزی که در موم خود قرار دهید همراه با پارافین به داخل فتیله کشیده می شود. اگر چیزی که به پارافین خود اضافه کرده اید نتواند بروی فتیله بالا برود و در اثر شعله بسوزد، در نهایت باعث گرفتگی فتیله می شود. هنگامی که شعله سوخت ثابتی دریافت نمی کند، کوچکتر می شود و حتی ممکن است خاموش شود.
راه حل این شمع: متأسفانه واقعاً راهی برای نجات شمع شما وجود ندارد. تنها چیزی که شما قادر خواهید بود آن را نجات دهید، شیشه است که با ذوب کردن موم از آن خارج می شود.
راه حل برای شمع های آتی: ابتدا باید مشخص کنید که چه چیزی باعث انسداد شده است. ایده خوبی است که ابتدا فیتیله خود را در یک شمع بدون مواد افزودنی آزمایش کنید تا مطمئن شوید که فتیله در پارافینی که استفاده می کنید کار می کند. پس از تعیین این موضوع، باید یک سری شمع درست کنید و هر بار ۱ ماده افزودنی اضافه کنید. این به شما کمک می کند تا بفهمید کدام ماده مسدود کننده بوده است. برخی از افزودنی های رایج مسدود کننده فتیله عبارتند از میکا، مواد براق کننده، مداد رنگی، رنگدانه پودری، بره موم در موم زنبور عسل، روغن های معطر خاص و اسانس ها
تونلی شدن یا tunnelling
هنگامی که شمع شما سوراخی را در داخل خود ایجاد می کند و حوضچه مذاب هرگز به لبه نمی رسد، این به عنوان تونل زنی شناخته می شود. ۲ دلیل اصلی برای این اتفاق وجود دارد.
فیتیله خیلی کوچک است: اولین مورد به این دلیل است که فتیله ای که انتخاب کرده اید به اندازه کافی بزرگ نیست که حرارت کافی برای ذوب کردن پارافین تا لبه شمع ایجاد کند. واقعاً راه حل آسانی برای ذخیره شمع در این سناریو وجود ندارد. تنها کاری که می توانید برای نجات پارافین و شیشه خود انجام دهید، ذوب مجدد پارافین در یک دستگاه با دمای کم است. سپس پارافین را در یک قابلمه بریزید، فتیله را بردارید و شیشه را تمیز کنید. سپس با یک فیتیله با اندازه بزرگتر شروع می کنید. برای جلوگیری از وقوع آن در آینده، باید چند فیتیله بزرگتر را آزمایش کنید تا زمانی که فتیله ای را پیدا کنید که یک حوضچه مذاب کامل ایجاد کند که تا لبه شمع برسد.
سوختن نامناسب:دلیل دیگر این است که شمع به اندازه کافی روشن نمانده است تا حوضچه مذاب قبل از خاموش کردن آن به لبه برسد. هنگامی که شمع شما به همین دلیل شروع به تونل زدن می کند، می توانید با سوزاندن آن برای مدت طولانی آن را اصلاح کنید و امیدوار باشید که بتواند به خودی خود تا به لبه ظرف برسد. اگر شمع به تونل زدن ادامه دهد، باید لبه پارافین را با کندن یا بریدن آن و ایجاد یک سطح صاف روی شمع خود جدا کنید. قبل از روشن کردن مجدد شمع، مطمئن شوید که زمان کافی دارید تا اجازه دهید حوضچه ذوب شما به لبه شمع برسد. برای اینکه تصور کنید چقدر طول می کشد، یک شمع تقریباً ۲ سانت در ساعت می سوزد. بنابراین، اگر شمع شما ۶ سانت عرض داشته باشد، به احتمال زیاد باید حداقل ۳ ساعت قبل از رسیدن به لبه زمان نیاز دارد
قارچی شدن فیتیله
شکل قارچی سیاه و سفید کوچکی که گاهی در بالای فتیله ظاهر می شود، تشکیل شده از کربن است. علت آن چیزی است که در فرآیند احتراق اختلال ایجاد می کند. غیرممکن است که تضمین کنید شمعهای شما هرگز رشد قارچی نخواهند داشت و تجمعهای کربنی کوچک دلیل بزرگی برای این موضوع نیست. با این حال، اگر میبینید که گلولههای کربنی بزرگ به طور مداوم روی شمعهایتان شکل میگیرند، ارزش آن را دارد که ببینید چه چیزی میتواند باعث آنها شود. در اینجا مواردی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد کربن شود:
فتیله وقتی روشن شد خیلی بلند باشد. در این صورت شعله را خاموش کرده و قبل از روشن کردن مجدد آن را به اندازه ۵ میلی متر کوتاه کنید.
فتیله برای قطر شمع خیلی بزرگ است. یک فتیله بزرگ بیش از اندازه سوخت را به شعله می رساند. یکی دیگر از نشانه های بزرگ بودن فتیله شما برای شمع، حوضچه مذاب عمیق و عریض ناشی از گرمای اضافی ایجاد شده است.
میزان اسانس. ممکن است اسانسها و میزان عطر خاصی در احتراق اختلال ایجاد کنند. بسیار عاقلانه است که قبل از شروع به افزودن روغن های معطر مختلف، ابتدا یک شمع بدون بو را آزمایش کنید. این به شما نشان می دهد که چگونه روغن های مختلف می توانند به روش های مختلف بر فتیله ها تأثیر بگذارند. برخی از فتیله ها میزان اسانس بالا را به خوبی تحمل نمی کنند، و ممکن است لازم باشد مقدار روغن مصرفی را تنظیم کنید یا فتیله دیگری را برای آن اسانس انتخاب کنید.
فتیله با نوع شمع سازگار نیست. هیچ تضمینی وجود ندارد که یک فتیله در هر نوع شمعی که درست میکنید کار کند. اگر متوجه شدید که اندازه فیتیله مناسب است و با طول مناسب بریده شده است، ممکن است نوع فیتیله به سادگی با پارافین، اسانس یا رنگ مورد استفاده سازگار نباشد. ایده خوبی است که کار با چند نوع مختلف فیتیله را امتحان کنید.
دلایل زیست محیطی گاهی اوقات فتیله ای که قارچ را تشکیل می دهد می تواند ناشی از محیطی باشد که در آن سوزانده می شود. به عنوان مثال، اگر در اتاق یا یک پنکه سقفی جریان داشته باشد، اکسیژن اضافی می تواند باعث احتراق ناقص شود. دمای بالاتر نیز می تواند گاهی باعث رشد قارچ شود.
تغییر رنگ
همه ما می دانیم که افزودن اسانس به شمع رایحه خوبی به آن می دهد، اما آیا می دانستید که ممکن است رنگی کمتر از حد مطلوب به شمع نیز اضافه کند؟ اسانس از ترکیبات مختلف طبیعی و مصنوعی تشکیل شدهاند. نوعی مواد رنگی برای خود دارند، می توانند به نوبه خود رنگی به شمع های شما ببخشند. مواد طبیعی که برای تغییر رنگ پارافین شناخته شده اند عبارتند از دارچین و مرکبات.
یک جزء مصنوعی بسیار رایج که در تغییر رنگ شمع ها به خوبی شناخته شده است، وانیلین است. وانیلین یک ترکیب آلی است که در وانیل یافت می شود و ۸۰ درصد طعم آن را تشکیل می دهد. وانیل/وانیلین طبیعی کمیاب و گران است، بنابراین دانشمندان راهی برای سنتز وانیلین در آزمایشگاه با هزینه بسیار کمتر پیدا کرده اند. وانیلین در بسیاری از روغنهای معطر استفاده میشود، زیرا ترکیب خوبی برای سایر مواد است. یک عنصر دوست داشتنی، شیرین و گرم به رایحه اضافه می کند.
متأسفانه، اکسیداسیون می تواند باعث شود که وانیلین در معرض نور و اکسیژن رنگ بژ تا قهوه ای به خود بگیرد. با گذشت زمان رنگ شمع شما به این دلیل تیره می شود. تنها راه برای جلوگیری از این اتفاق استفاده از روغنهای معطری است که وانیلین کمی در خود دارند. همچنین میتوانید با رنگ کردن پارافین شمع یا ریختن شمعها در ظروف مات، رنگی یا مات، مشکل را استتار کنید.
پخش بوی ضعیف
احتمالاً بزرگترین مشکلی که سازندگان شمع با آن مواجه هستند، پخص بوی ضعیف است و همچنین تشخیص آن به دلیل متغیرهای زیادی که می تواند بر پخش اسانس شمع تأثیر بگذارد، سخت ترین مشکل است. در اینجا چند چیز وجود دارد که می تواند باعث شود شمع شما رایحه کمتری داشته باشد:
نوع موم: برخی از انواع پارافین ها چگالی تر از سایرین هستند و این باعث می شود که ذرات آنها نتوانند همانند سایر پارافینها با چگالی کمتر پرتاب شوند. تراکم آنها همچنین باعث می شود تا مدت زیادی در هوا نمانند. پارافین یک موم بسیار سبک است و به همین دلیل است که نسبت به سویا که موم بسیار متراکم است، بوی بهتری ارائه می دهد.
نوع روغن معطر: هر روغن عطری از مواد مختلفی تشکیل شده است که باعث می شود رایحه آنها از روغنی تا روغن دیگر متفاوت باشد. اجزایی که فراریت بیشتری دارند ابتدا به سرعت می سوزند در حالی که اجزای فرار کمتر به دنبال آن هستند و مدت بیشتری باقی می مانند. به همین دلیل است که یک اسانس خوب باید متعادل باشد. نتهای ابتدایی (فرارتر) خیلی سریع به شما می رسند و به سرعت از بین میروند، در حالی که نتهای میانی و پایه (فرار کمتر) تاثیر ماندگاری خواهند داشت.
نوع فیتیله: شمع شما باید فتیله ای داشته باشد که برای پارافینی که انتخاب کرده اید و قطر شمع مناسب باشد. اگر فتیله ای را انتخاب کنید که خیلی بزرگ باشد ، قبل از اینکه فرصت لذت بردن از آن را داشته باشید، تمام اسانس را می سوزاند. اگر فتیله شما خیلی کوچک باشد، نمیتواند پارافین را به اندازهای گرم کند که عطر را آزاد کند و آن را پخش کند.
مقدار روغن معطر: برخی ممکن است فکر کنند که اگر شمع شما بوی بدی دارد، فقط باید روغن معطر بیشتری برای بهبود آن اضافه کنید. لزوماً اینطور نیست. یک شمع از روغن معطر به عنوان سوخت برای شعله استفاده می کند و اگر مقدار زیادی در شمع شما وجود داشته باشد می تواند باعث داغ شدن شعله شود. گرمای اضافی میتواند باعث شود که رایحه بیشتر شبیه سوخت هواپیما باشد تا بویی که در نظر گرفته شده باشد. مهم است که تعادل مناسب هر جزء را در سیستم شمع خود داشته باشید تا بهترین رایحه را به دست آورید. مطمئن شوید که حداکثر بار رایحه مومی که استفاده می کنید را بررسی کنید.
استراحت: به طور کلی توصیه می شود که قبل از سوزاندن شمع، حداقل ۲ هفته پس از ساخت آن را استراحت دهید. این مهم است زیرا شمع پس از ساخته شدن به سخت شدن و متراکم شدن ادامه می دهد. با انجام این کار، مولکول های عطر به طور یکنواخت در سراسر شمع پخش می شوند.
پارافین روغنی
اگر متوجه شدید که شمع شما دارای سطح روغنی یا مایعی در کف ظرف است، به این معنی است که اسانس از پارافین بیرون می زند. ۲ دلیل برای این وجود دارد:
درست به مولکول پارافین نچسبیده است باید مطمئن شوید که پارافین را تا دمای کافی گرم کنید تا به خوبی با اسانس بچسبد. قبل از افزودن اسانس، هر پارافین دارای دمایی است که باید به آن برسد. اگر قبل از افزودن عطر، پارافین را به اندازه کافی گرم نکنید، احتمالاً خواهید توانست روغن شناور در اطراف موم را ببینید. اگر این اتفاق افتاد، به حرارت دادن پارافین در دمای پایین ادامه دهید و به آرامی هم بزنید تا دیگر روغن را نبینید.
اضافه اسانس: هر پارافین دارای حداکثر تحمل مقداری اسانس است که توصیه می شود. اگر مقدار زیادی اضافه کنید، می تواند منجر به نشت روغن از شمع نهایی شما شود. مطمئن شوید که از حداکثر بار اسانس تجاوز نکنید تا از این امر جلوگیری کنید.
با سلام من شمع درست کردم شمعم رو راحت میتونم تا کنم بدون این که بشکنه در واقع حالت لواشکی گرفته مشکل کار کجاست؟